top of page

כיצד טיפול נכון בעוף יכול לצמצם סיכון לתחלואה?

תמונת הסופר/ת: Bnei Dror בְּנֵי דְּרוֹרBnei Dror בְּנֵי דְּרוֹר

יש כאן עוף מוזר, וכדאי שנדבר עליו.

בשבועות האחרונים קיבלנו מספר דיווחים על מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 במשקי עופות ותרנגולי הודו בישראל.

חשוב לציין!

📌 לא התקבלו דיווחים על הדבקת בני אדם בישראל

📌 כדאי לדעת שהסיכון להדבקה בין בני אדם נמוך ביותר, והנגיף לא מדבק כלל לאחר בישול המזון

ועדיין, על מנת לצמצם את הסיכון לתחלואה, ריכזנו עבורכם מספר המלצות טובות תמיד עבור טיפול ובישול נכון של עופות וביצים:

✅ הימנעו משטיפת עוף גולמי – כן, אנחנו מכירים את ההרגל הזה, אבל הוא מיותר ואף מסוכן. טיפות המים שמתפזרות במטבח כתוצאה מהשטיפה עלולות לשאת מחוללי מחלה שנמצאים על העוף ולזהם מוצרים וכלים אחרים.

✅ מבשלים או אופים עוף, הודו או ביצים? הקפידו על בישול מלא ועשו זאת באופן יסודי כדי שיהיה בטוח למאכל.

✅ הפרידו בין קרשי חיתוך של עוף גולמי לירקות ובין מוצרים לפני ואחרי בישול. 🥗🔪

שמרו על הבריאות! 💙


0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page